Annons

Annons

Prova syltad squash!

Dela
(1)

Syltad squash

Har squashskörden blivit riklig? Ett tips är att lägga in den och på så sätt förlänga hållbarheten. Syltad squash är ett gott tillbehör som passar utmärkt till grillat, färs och rökt fisk.

Syltad squash

2 burkar

Annons

500 g squash

10 cm purjolök

Lag

½ dl ättiksprit, 12%

1½ dl vatten

2 dl strösocker

1 tsk salt

2 kryddnejlikor

5 kryddpepparkorn

1 stjärnanis

 

Gör så här

1. Skala squashen. Halvera, kärna ur och skär den i bitar. Strimla purjolöken.

2. Koka upp ättika, vatten, socker och salt. Lägg i squash och purjolök, låt koka 2 min.

3. Sila och ta vara på lagen.

4. Fördela squash och purjolök i glasburkar.

5. Tillsätt resten av kryddorna i lagen och koka ytterligare 15 min. Låt svalna.

6. Häll lagen över grönsakerna, förslut. Förvara i kylskåp.

Av: Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…