Annons

Annons

Gott av glögg!

Dela
(0)

Dagens juliga tips kommer från vår fiktionredaktör Gunilla.

Perfekt att laga om man har en slatt glögg över. Och SÅ GOTT!

Glöggmousse med kanderade pecannötter

 (6 port)

4 dl vispgrädde

1 dl glögg

125 g mjölkchoklad

Annons

50 g pecannötter eller valnötter, ca 1 dl

2 msk florsocker

1 tsk smör

1 krm kardemumma

1 krm kanel

1 krm ingefära

Gör så här:

1. Koka upp 1 dl av grädden och all glögg. Ta från värmen.

2. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i blandningen. Låt kallna i kyl.

3. Vispa resten av grädden till löst skum. Blanda med glögg- och chokladgrädden, fortsätt vispa till ett fast skum.

4. Fördela i portionsskålar.

5. Rosta nötterna i en torr, varm stekpanna och tillsätt florsocker. Låt det smälta och få fin färg. Blanda ner smör och kryddor och häll upp på bakplåtspapper. Hacka grovt när det svalnat.

6. Toppa glöggmoussen med de rostade nötterna.

Recept från Arla.

Foto: Gunilla Wall

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…