Annons

Annons

Gör succé med dubbelmarinerad filé!

Dela
(17)

Örtmarinerad fläskytterfilé

Fläskytterfilé är lättlagat och prisvärt. Marinera köttet i citron och örter och servera i tunna skivor med honungsmarinad. Förbered gärna och täck över med plastfolie.

Örtmarinerad fläskytterfilé

6 bufféport

Annons

1–1,2 kg fläskytterfilé

Marinad 1

1 msk soja

3 msk olja

2 pressade vitlöksklyftor

skal av 1 citron

saft av ½ citron

3 msk finhackade örter, t.ex. persilja, basilika

Marinad 2

4 salladslökar

½ rödlök

3 msk olivolja

1½ msk flytande honung

2 tsk sambal oelek

Garnering

10 cm gurka

2 msk klippt gräslök

1 knippe rädisor

Ugn 175º

 

Gör så här

1. Putsa köttet. Gnid in det med salt och peppar.

2. Marinad 1: Blanda ingredienserna.

3. Lägg köttet i en plastpåse och häll i marinaden. Vänd runt lite så att hela köttbiten täcks av marinad. Låt köttet marineras i ca 1 tim.

4. Ta upp köttet och låt marinaden rinna av. Lägg det på en bakpappersklädd plåt och stek mitt i ugnen tills köttet har en innertemperatur på ca 75º, ca 40 min.

5. Marinad 2: Ansa och strimla salladslökarna. Skala och finhacka rödlöken. Blanda med olja, honung och sambal.

6. Ta ut köttet och låt det svalna något. Skiva upp och placera på ett uppläggningsfat. Häll marinaden över.

7. Garnering: Kärna ur och finhacka gurkan. Blanda gurka och gräslök och lägg upp blandningen runt köttet. Klyfta rädisorna och strö över dem.

Av Bitte E:son Forsberg Assistent: Linnea Ericsson Foto: Anders norrsell



 

Läs mer om:

Dela
(17)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…