Annons

Annons

Gör en personlig anslagstavla!

Dela
(0)

Att klä in en anslagstavla i ett vackert tyg är ett enkelt sätt att piffa hemma. När mina föräldrar renoverat sin hall ville de ha en snygg anslagstavla i rött och vitt. Eftersom jag gillar att sy lapptäcken valde vi den här varianten. Mamma hjälpte mig att klippa rutorna hemma hos mig. Men vad hon inte visste var att jag, när hon åkt, bytt ut några av lapparna! Jag ersatte dem med rutor med monogram från lakan som ändå inte användes eftersom de är för korta för dagens sängar.

Annons

Så nu kan mamma och pappa sätta upp lappar om viktigt & oviktigt på sin unika anslagstavla och samtidigt tänka på mormor, gammelfarmor och gammelfaster Gurli, som dog sist och blev 100 år och 14 dagar.

Så gör du: Vi använde asfaboard från bygghandeln som grund och häftade fast tygstycket på baksidan med häftpistol. Försänta skruvar sjunker in till ytan på skivan och stör minst i mönstret. Vår anslagstavla är 61 cm bred och 74,5 cm hög. Varje tygruta mäter 9 x 9 cm, utan sömnsmån. Materialkonstnaden ligger strax över hundralappen. Eftersom porös board, asfaboard och motsvarande ofta säljs som stora skivor kan det vara en god idé att slå ihop sig med en kompis och göra flera anslagstavlor på samma gång. Det går också att klä in en magnettavla från t ex Ikea och tejpa fast tyget på baksidan med kraftig tejp av vävtyp, så kallad ”gaffatejp”.

AV MARIA SVEMARK


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…