Annons

Annons

Goda minnen från förr!

Dela
(1)

Njut en riktig husmansklassiker till middag ikväll! Vår lena, milda grönsakssoppa väcker varma minnen hos många! Ängamat passar extra bra att servera nu när primörerna tittar fram.

Ängamat med vårgrönt

4 port

Annons

4 morötter

1/2 litet blomkålshuvud

1 knippe salladslök, ca 125 g

5 dl vatten

2 tärningar grönsaksbuljong

5 dl mjölk

2 msk vetemjöl

2 äggulor

1/2 dl vispgrädde

150 g sockerärter

 

Gör så här

1. Skala och skiva morötterna. Skölj blomkålen och dela den i mindre buketter. Skölj salladslöken och skär i bitar.

2. Koka upp vatten, buljongtärningar och mjölk. Lägg i alla grönsaker utom sockerärterna. Låt dem koka knappt mjuka ca 5 min. Red soppan med mjöl utrört i lite vatten.

3. Vispa ihop äggulor och grädde i en skål. Rör ner grädden i soppan och låt den bli varm, inte koka! Tillsätt sockerärter. Servera gärna med ostmacka.

Av Ellinor Varady

Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…