Annons

Annons

God Juli!

Dela
(0)

För jul = juli, i alla fall på tv4 igår (se på tv4play om du missat!), ikväll och imorgon, julen 2010 och nästa jul. Det är förstås Morden i Sandhamn jag pratar om, tv-serierna som bygger på Viveca Stens härliga deckare om bankjuristen Nora Linde (spelad av Alexandra Rapaport), hennes make Henrik (Jonas Malmsjö) och polisen Thomas (Jakob Cedergren).

Annons

Jag var inte den enda som satt som häftad i tv-soffan igår: 1 544 999 andra ville också se denna sommardeckare mitt i smällkalla julen.

Den här gången är det Vivecas andra bok, Den innersta kretsen (Bonniers), som visas. Och den inleds med att skepparen på vinnarbåten i Gotland runt blir skjuten precis i målgången i det vackra Sandhamn, Stockholms skärgård.

Själv tycker jag att just den vackra miljön, glittret i havet och runda klipphällar, är en väldigt lämplig plats för mysterier och mordgåtor. I allt det stillsamt fina sköljer plötsligt chockvågen in (!).

Extra roligt är det förstås, även om det inte följer böckerna, att det finns mer än vänskap mellan Nora och polisen Thomas. Först förvirrande för oss som läser böckerna, sedan bara trevligt. Jag kan i alla fall hålla isär det hela. Och jag längtar efter bok nr 6 i serien, I farans riktning, som kommer i sommar.

Viveca Sten skriver så det glöder, meddelade hon per mejl häromdagen!

 

Nora Linde (Alexandra Rapaport) vill skilja sig från sin make Henrik (Jonas Malmsjö), men han försöker få henne att ändra sig. Jag misstänker att han kommer att ta till fula knep för att få behålla sin fru och sin fina fasad…

Kriminalaren Thomas dyker upp i Noras liv igen när det är dags för nya mord i Sandhamn. Ajajaj…

 

 

Första säsongen som sändes på tv4 2010. Finns att köpa för bara 59 kronor här: cdon

 

Foto: Fredrik Ottosson, TV4

 

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…