Annons

Annons

Glutenfritt fröknäckebröd

Så lätt det är att baka eget fröknäckebröd! Nyttigt är det också – och jättegott.

Dela
(0)

Glutenfritt fröknäcke

1 plåt
½ dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
½ dl linfrön, krossade
2½ msk sesamfrön
3/4 dl fiberhavregryn
11/4 dl majsmjöl
1 krm salt
½ dl olivolja
2 dl kokhett vatten
flingsalt

Ugn 150°

Gör så här

Annons

1. Blanda alla de torra ingredienserna förutom flingsaltet. Ta i oljan och vattnet. Rör samman till en kladdig deg.

2. Kavla ut degen tunt mellan två bakpapper, på plåt. Strö på flingsalt. Skär i rutor på plåten. De flyter ihop under gräddningen men det är lätt att bryta där du skurit ändå.

3. Grädda i mitten av ugnen 70–80 min. Låt svalna. Bryt i bitar.

 

Läs mer

Vackra sesamkransar

Lättbakade dinkelbullar

Vörtbröd med äpple

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…