Annons

Annons

Glutenfria biskvier med hallonkräm

Små och goda är våra glutenfria mandelbiskvier som vi fyllt med hallonsmörkräm och doppat i choklad.

Dela
(248)

Glutenfria biskvier med hallonkräm

ca 24 st
200 g skållad, skalad sötmandel el mandelmjöl
3 dl florsocker
2 äggvitor (stora)

Fyllning
150 g smör, mjukt
2 dl florsocker
2 krm vaniljsocker
1 äggula (stor)
2½ msk mixade hallon

Annons

Garnering
150–200 g mörk choklad
strössel

Ugn 175°

Gör så här

1. Mal mandeln i mandelkvarn. Blanda mandeln/mandelmjölet med siktat florsocker. Vispa äggvitorna lätt och tillsätt dem. Arbeta samman till en smidig deg. Spritsa ut hjärtan av smeten på en plåt med bakpapper. Forma till dem.

2. Grädda i mitten av ugnen 10–12 min. Låt svalna.

3. Fyllning: Vispa ingredienserna till en luftig kräm. Bred den på bottnarnas undersida. Låt kakorna stå i kylen, gärna över natten så att de är riktigt genomkalla.

4. Garnering: Hacka och smält chokladen. Doppa sidan med fyllningen i choklad. Dekorera med strössel. Låt stelna.

 

Läs mer:

Valentins chokladhjärtan med extra allt

Klassiska kärleksmums – skäm bort någon du tycker om

6 kärlekspar vi minns

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

 



 

Läs mer om:

Dela
(248)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…