Annons

Annons

GES om sommarturnén: ”Förväntanspirr i magen”

GES – Anders Glenmark, Thomas "Orup" Eriksson och Niklas Strömstedt – gör sommarturné sommaren 2018. Trion är mer taggade än på länge och har ett tydligt löfte till publiken – inga nya låtar. "Vi har en knippe låtar och vi vet att de låter bra och att folk gillar dem", säger Orup till Aftonbladet.

Dela
(66)

Fotbollsspelaren Jonas Thern tillsammans med Anders Glenmark, Niklas Strömstedt och Thomas Eriksson "Orup" i juli 1994.

Fotbollsspelaren Jonas Thern tillsammans med Anders Glenmark, Niklas Strömstedt och Thomas Eriksson ”Orup” i juli 1994. Bild: IBL Bildbyrå

Egentligen var det Niklas Strömstedt som ensam fick frågan om att skriva VM-låten 1994. Men i stället blev det tre till priset av en när han fick hjälp av vännerna Orup och Anders Glenmark. Tillsammans åstadkom de ”När vi gräver guld i USA”.

Annons

Året därpå, 1995, åkte trion GES på sommarturné.

– Vi visste inte riktigt vad vi skulle hitta på och ansträngde oss för mycket. Det var mitt fel. Vi krånglade till det. Jag tyckte alla i bandet skulle vara multiinstrumentalister, så vi hade sex olika basister. Det var dumt och ställde till det för ljudmixarna. Vi hade andra problem med teknik så det blev krismöten, säger Anders Glenmark till Aftonbladet.

GES sommarturné 2018

Drygt tjugo år senare, sommaren 2016, återförenades gruppen under Orups ”Allsångsscenen är din” på Skansen i Stockholm. I fjol gjorde de sex spelningar – bland annat i Borgholm på Öland. Det hela gav mersmak.

Gilla Hemmets på Facebook

Sommaren 2018 ger sig trion ut på en turné med stopp runtom i landet.

– Jag ser bara fram emot turnén. Jag har förväntanspirr i magen, samma man hade veckan före skolavslutningen som barn inför sommarlovet. Fan vad kul det ska bli! säger Niklas Strömstedt.

Anders Glenmaark, Thomas Orup Eriksson, Niklas Strömstedt (GES) i Allsång på Skansen 2018.

Anders Glenmark, Thomas Orup Eriksson och Niklas Strömstedt. Bild: IBL Bildbyrå

Enligt Orup blir det en blandning av GES-låtar och artisternas egna. Han beskriver det som avslappnat, kravlöst och lustfyllt. Dessutom är de alla tre överens om att det är mycket roligare att åka på turné tillsammans nu än vad det var 1995.

– Vi har en knippe låtar och vi vet att dom låter bra och folk gillar dom, säger han.

Dalhalla i Rättvik under en kvällskonsert.

GES inleder sin turné på Dalhalla i Rättvik där de spelar 11, 12 och 13 juli. Bild: IBL Bildbyrå

Men att skriva något nytt material är varken Anders Glenmark, Thomas ”Orup” Eriksson eller Niklas Strömstedt intresserade av.

– Största jublet på konserterna i Borgholm fick vi när Niklas sa: ”Vi lovar att vi inte ska spela en enda ny låt”, säger Orup till Aftonbladet.

Här kan du se vilka stopp GES gör på sin sommarturné 2018.

Läs mer: Niklas Strömstedt: ”Jag blev en värsting väldigt tidigt”

Niklas Strömstedt om sin kriminella bakgrund


Läs mer om:

Dela
(66)Annons


Annons

Laddar nästa sida…