Annons

Annons

Gangnam style & köpekakor – och inte ett öga torrt…

Dela
(0)

Julkänsla

God jul från Kina! Fyra plusgrader och julkänsla 2, på en tio-gradig skala.

Kineserna firar inte jul av tradition. På samma sätt som vi tagit till oss Halloween plockar de russinen ur julkakan och firar lite som de själva tycker och känner.

På huvudgatan Nanjing road lyser juldekorationerna, men inuti butikerna är pyntet sällan överdrivet. Vissa varuhus spelar amerikansk julmusik. En del matbutiker skyltar med importerade julkakor, men det är ändå så lite att det knappt är värt att nämna.

Annons
Julkänsla4

Don’t touch-tjejen spelade piano.

Ivars tre-språkiga onsdagsdagis (kinesiska, engelska och japanska) bjöd på julfest i fredags. Firandet inleddes med show för föräldrarna. Flickorna dansade balett, pojkarna Gangnam Style. Flickan som Ivar kallar för Don’t touch (för att han inte får röra hennes prylar) spelade felfritt på piano.

De minsta barnen hade personalen klätt ut i gula ballerinadräkter respektive clowndräkter. Så sött, vi var tvungna att fälla en tår. En baby började också gråta, sen började baby två och tre gråta och, ja, ni kan ju själv räkna ut hur det gick med det numret…

Julkänsla2

Köpekakor från lokala Ikea.

Efteråt fick barnen ballonger och en stor portion godis. Vi bidrog med köpta pepparkakor från Ikea. En halvtimme senare var det dags för lunch med trekantssmörgåsar, friterad kyckling, sushi och frukt. Fast då hade vi redan ätit oss mätta på godis och bad att få tacka för oss!

Med detta önskar jag alla mina läsare i Sverige och Shanghai en god jul! Vi ses på juldagen.

Julkänsla6

Tomten utanför frisören sjunger inte Jingle bells, han sjunger Gangnam style. Kolla in snubben i bakgrunden!

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…