Annons

Annons

Fyra blyga kändisar

Dela
(0)

Det finns många kända personer som inte alls njuter av att befinna sig i rampljuset – tvärtom tycker de att det kan vara riktigt jobbigt. Här är fyra personer som alla kämpar mot blygheten. 

Lars Lerin

Lars Lerin

Konstnären Lars Lerin fick under sina år på konsthögskolan Valand panikattacker på grund av sin sociala fobi och för att klara av studierna fick han lugnande tabletter.
Under en stor del av sitt vuxna liv var han sedan fast i tablett- och alkoholberoende. Han självmedicinerade för att övervinna sin rädsla och blyghet.
– Det som skrämde mig var möten med människor, att våga ge sig hän och lita på andra, berättade han i en intervju i Hemmets Veckotidning förra året.

Annons

Barbro "Lill-Babs" Svensson

Lill-Babs

När hon var med i tv-programmet Så mycket bättre berättade artisten Lill-Babs att hon under hela sitt liv har haft dåligt självförtroende och kämpat mycket med sin osäkerhet. Hon berättade också att scenpersonligheten Lill-Babs och privatpersonen Barbro är väldigt olika.
– Lill-Babs är inte blyg, hon kan sätta sig i knät på främmande karlar, men det skulle aldrig Barbro göra. Barbro är blyg. Om hon går själv och handlar är det keps och titta ner i marken som gäller, avslöjade hon i programmet.

Barbra Streisand

Barbra Streisand

Sångerskan och skådespelerskan Barbra Streisand drabbades av scenskräck efter att hon glömt orden när hon sjöng en sång i Central Park i New York 1967. Efter det försvann hon från strålkastarljuset under nästan tre årtionden. Hon har fått hjälp mot scenskräcken tack vare terapi och mediciner.

Peter LeMarc

Peter LeMarc

Musikern Peter LeMarc har länge kämpat mot scenskräcken. Han höll sig borta från offentligheten mellan 1993 och 2007 då han gav sig ut på en turné. Sommaren 2014 spelade han på Stockholm Music & Arts festival. Det var hans första festivalspelning på 20 år.

Foto: Foto: Manoel Marques, Charles Hammarsten, Shutterstock, Jan Nordström

Läs mer:
Lars sjukdom förändrade allt: Tvångstankarna tog över mitt liv
Upptäck mirakelmedicinen som får dig att leva längre
Lotta drabbades av en depression

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…