Annons

Annons

Fyllig chokladkaka

Dela
(0)

Räkna med att få bjuda på den här goda chokladkakan flera gånger… Gör den gärna en dag i förväg! Kakan stelnar när den kallnar.

8–10 bitar

Annons

Du behöver:
200 g smör
200 g mörk choklad, minst 60 % kakaohalt
1 msk snabbkaffepulver (kan uteslutas)
4 ägg
2 dl strösocker
3/4 dl vispgrädde
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Garnering
1 pkt 150 g chocko sticks
blandade exotiska frukter och bär

Ugn 200°

Gör så här

1. Smält smöret i en kastrull. Stäng av plattan. Bryt ner chokladen i bitar, tillsätt kaffepulvret och rör tills allt smält samman.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt chokladblandningen och grädden i äggsmeten. Blanda vetemjöl och bakpulver. Vänd ner det i smeten.

3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 22 cm i diam. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20–25 min. Skaka försiktigt på formen, kakan ska fortfarande vara lite lös. Låt svalna i sin form. Vänta minst 4–5 tim, helst till nästa dag, innan du skär i den.

4. Garnering: Lossa kakan ur formen. Dela chokladpinnarna och tryck dem mot kakans kant. Om de har svårt att fastna, smält lite choklad och använd som lim för att sätta pinnarna på plats. Lägg på bitar av t ex carambola, satsumas, tamarillo, physalis och hallon.

Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…