Annons

Annons

Fylld kycklingfilé med rostade grönsaker & salsa

Saftiga kycklingfiléer fyllda med färskost och basilika, omlindade med skinka. Servera med en tomatsalsa med härligt sting och rostade grönsaker!

Dela
(0)

Skinklindad kycklingfilé med rostade grönsaker

4 port

4 kycklingfiléer
100 g valfri smaksatt färskost
8 färska basilikablad
8 skivor kallrökt skinka
2 msk smör

Grönsaker
2 squasher
4 små rödbetor
4 morötter
800 g småpotatis
3 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 tsk svartpeppar
chiliflakes

Annons

Tomatsalsa
1/2 kg mogna röda tomater
1 röd chilifrukt
1 rödlök
1/2 dl olivolja
3 msk finhackad basilika
1 msk vit balsamvinäger

Garnering
basilikablad

Gilla Hemmets på Facebook

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Putsa köttet och skär ett längsgående snitt i filéerna. Bred färskost i snittet och lägg 2 basilikablad i varje ficka. Linda in varje filé i 2 skinkskivor. Fäst med tandpetare om det behövs.

2. Hetta upp smöret och bryn filéerna runt om. Flytta över kycklingen till ena sidan av en bakpappersklädd långpanna, så att grönsakerna får plats vid sidan om.

3. Grönsaker: Skiva squashen, skala och klyfta rödbetorna. Skala morötterna och dela i stora bitar. Skrubba och dela potatisen om det behövs. Lägg grönsakerna i långpannan, ringla olivolja över och vänd om. Salta och peppra, strö över chiliflakes.

4. Sätt in långpannan i ugnen. Stek kycklingen i ca 20–22 min tills köttet är klart, saften ska vara ofärgad när den är klar. Ta ut kycklingen och låt grönsakerna fortsätta ugnsgrillas i ytterligare 10 min, sammanlagt ca 30 min. Lägg grönsakerna på ett fat med kycklingen över.

5. Salsa: Grovhacka tomaterna. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Skala och finhacka löken. Blanda allt med olja, basilika och vinäger.

6. Häll salsan över kycklingen. Garnera och servera.

 

Läs mer

Festkyckling på nolltid

Fläskfilé med kantarellsås

Krämig kycklinggratäng

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

 



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…