Annons

Annons

Fylld kycklingfilé med limesås

Limesås passar bra till persiljefyllda kycklingfiléer. Servera kycklingen med nykokt potatis och grönsaker. 

Dela
(6)

Fylld kycklingfilé

4 port
3 kycklingfiléer, ca 500 g
1 knippe bladpersilja
1 msk smör

Limesås
4 dl vatten och steksky
1 hönsbuljongtärning
2 dl crème fraiche
3 msk vetemjöl
rivet skal av 2 limer
1 msk pressad limesaft

Annons

Servering
kokt färskpotatis
gröna sojabönor eller ärter
morötter
sparris
rädisor

 

Gör så här

1. Skär ett snitt i varje filé så att en ficka bildas. Grovhacka persiljan. Fyll fickorna med persilja. Sätt ihop fickan med tandpetare. Stek kycklingfiléerna ca 10 min per sida. Salta och peppra. Skölj ur stekpannan med vatten, spara vätskan.

2. Limesås: Häll vatten från stekpannan, smulad buljongtärning, crème fraiche, mjöl samt limeskal (spara ev lite skal till garnering) och limesaft i en kastrull. Koka upp under omrörning. Låt såsen sjuda under omrörning 5 min. Smaka av med salt. Garnera ev med lite rivet limeskal.

3. Servera kycklingen med limesåsen, kokt färskpotatis, gröna sojabönor eller ärter, morötter, sparris och färska rädisor.

 

Läs mer

Kycklingrullader och cidersås

Festlig kyckling med bacon i dragonsås

Ta vara på resterna!

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

 



 

Läs mer om:

Dela
(6)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…