Annons

Annons

Fylld kycklingfilé med bacon

Lite chorizokorv och hackad persilja är gott som fyllning i kycklingfilé. Linda in filéerna i bacon innan du steker dem så blir de extra saftiga.

Dela
(0)

Fylld kycklingfilé med bacon, serverad med rostade rotfrukter och krämig fetaostsås.

4 port
4 kycklingfiléer
150 g chorizokorv
2 msk grovhackad persilja
1 krm svartpeppar
140 g skivad bacon
smör till stekning

Servering
rostade rotfrukter
örtsås

Ugn 200° 

 

Gör så här
1. Putsa kycklingfiléerna och skär ett längsgående snitt i dem. Dra skinnet av korven och dela den i små bitar. Fördela korv och persilja på filéerna. Peppra runt om. Linda baconskivor runt filéerna.

Annons

2. Bryn kycklingen runt om i smör i stekpanna.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Flytta över kycklingen till en bakpappersklädd långpanna och stek vidare mitt i ugnen ca 25 min eller tills kycklingen har en innertemperatur på 70°. Skär upp i bitar.

4. Servera på en bädd av rostade rotfrukter tillsammans med örtsås, se separata recept.

 

Örtsås med fetaost

4 port
1 ask kesella, 250 g
150 g mosad fetaost
2 msk finklippt gräslök
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk finhackad persilja
2 msk flytande honung
salt, peppar

Garnering
färsk örtkrydda, t ex rosmarin

 

Gör så här
1.
Blanda samtliga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

2. Garnera med kryddgrönt.

 

Rostade rotfrukter
4 port
800 g delikatesspotatis el färskpotatis
4 små gulbetor
4 små rödbetor
1 knippe morötter i blandade färger
3 msk olivolja
1/2 dl finhackade örter, t ex basilika, persilja el timjan
3 msk hackad mandel
flingsalt efter smak

Garnering
kryddgrönt

Ugn 225° 

 

Gör så här
1. Tvätta potatisen och halvera eller klyfta den. Skala och halvera betorna. Tvätta och skrapa eller skala morötterna. Blanda olja, örter, mandel och salt.

2. Blanda allt försiktigt (så att inte rödbetorna färgar av sig) på en bakpappersklädd långpanna. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.

3. Häll upp rotfrukterna på ett stort fat. Garnera med kryddgrönt.

 

Läs mer

Hemmets bästa bjudrätter

Älskade lasagne – 3 favoriter

Fylld kycklinglårfilé och hasselbackspotatis

Gör succé med filé

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…