Annons

Annons

Fultokiga tröjan – en trend på väg tillbaka?

Dela
(0)

Tröja

Jag vet inte hur långt fultröja-trenden gått i Sverige, men här i ”Asiens New York” och i USA är den i full blom. Speciellt såhär i juletid verkar alla vilja ha en anledning att plocka fram tröjor med lustiga små renar, broderade snögubbar eller vad man annars kan ha som motiv på en stickad tröja. Som om det inte räckte med julslipsar, örhängen och strumpor med jultema.

Annons

Första gången jag konfronterades med fenomenet Ugly Sweater var på Vintagemässan här i Shanghai. Många försökte sälja 90-talströjor med inkamönster (förmodligen nyproducerade). En konstnär delade ut inbjudningar till en speciell Ugly Sweater-dag.

Sen såg jag att en Instagram-kompis i USA blivit bjuden till en Ugly Holiday Sweater-fest. Inbjudan pryddes av en leende man med fönat hår och en fluffig, lite för kort tröja i sent 80-talsstuk (tänk Wham! och Last Christmas, så hamnar du inte helt fel).

Jag är förstås kluven till trenden, kanske för att jag haft fultröjor förr i tiden. Men jag gillade tröjan på tjejen ovan! Lagom ful & väldigt retrokul.

Ni som fanns med på 80-talet minns Bill Cosbys komediserie. Kika gärna in på buzzfeed.com som listat Cosbys 20 finaste tröjor. Humor!

Cosby

buzzfeed.com om Cosbys tröjor.Har ni några roliga länkar på svenska – hör gärna av er! Eller ännu hellre, skicka bilder på era fulaste sticktröjor, julslipsar, strumpor, mössor eller vad annars ni vill visa upp!Min e-post är: [email protected]

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…