Annons

Annons

Frestande gott med sommarsallad

Dela
(0)

Färgglad försommarsallad

Solmogna tomater och små minimozzarellabollar tillsammans med melon, kapris och haricots verts – vilken underbar sallad!

Färgglad försommarsallad

6 bufféport

500 g cocktailtomater i olika färger

Annons

10 basilikablad

3 msk olivolja

2 förp minimozzarellabollar à 125 g

1 rödlök

150 g haricots verts

1 nätmelon

½ dl stora kapris

1 dl gröna el svarta oliver

Garnering

basilikablad

flingsalt

 

Gör så här

1. Halvera eller klyfta tomaterna. Strimla basilikabladen och blanda dem med olivolja. Blanda basilikaoljan med mozzarellabollarna.

2. Skala och finhacka rödlöken. Ansa och koka haricots vertsen i ca 3 min, spola av i kallt vatten. Dela dem.

3. Kärna ur och tärna melonen eller gör kulor med hjälp av ett kuljärn. Blanda samtliga ingredienser och lägg upp på serveringsfat.

4. Garnera med basilika och strö över lite flingsalt.

Av Bitte E:son Forsberg Assistent: Linnea Ericsson Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…