Annons

Annons

Frestande gott med burgare!

Dela
(0)

Lyxburgare av högrev

Servera burgaren med hemlagad grillsås så blir gästerna saliga av lycka.

Lyxburgare av högrev

4 port

800 g högrev

2 tsk salt

½ tsk grovmalen svartpeppar

Grillsås

½ gul lök

2 vitlöksklyftor

1 msk olja

Annons

300 g krossade tomater

1 dl ketchup

1 tsk farinsocker

1 tsk oregano

1 krm malen kryddnejlika

½ tsk grovmalen svartpeppar

½ tsk salt

1 tsk sambal oelek

Salsa

1 gul paprika

1 röd paprika

100 g småtomater i olika färger

2 skivade salladslökar

½ röd chili

2 msk olja

2 msk limesaft

Tillbehör

salladsblad

4 hamburgerbröd

3 dl gräddfil

Serveringsförslag

bakpotatis

 

Gör så här

1. Grillsås: Hacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i olja. Tillsätt krossade tomater och ketchup. Krydda med socker, oregano, kryddnejlika, peppar, salt och sambal oelek. Låt sjuda 20 min. Låt kallna.

2. Salsa: Skär paprika, tomater och salladslök i småbitar. Hacka chilin fint. Blanda allt med olja och limesaft.

3. Skär högrevet i småbitar, helt fritt från senor. Mixa köttet i en matberedare med kniv till färs. Blanda färs, salt och peppar och forma burgare. Grilla burgarna ca 8 min.

4. Lägg sallad och burgare på bröden. Toppa med salsa, grillsås och gräddfil. Servera gärna med bakpotatis.

Av: Eva Boström Foto: Hanneke Bonthuis



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…