Annons

Annons

Fresta med fransk kyckling!

Dela
(0)

Kyckling i fransk senapssås

Samla vännerna kring en festlig kycklingrätt! Låt timjan, bacon och fransk senap sätta smak på kycklingfiléerna och såsen.

Kyckling i fransk senapssås

4 port
4 kycklingfiléer
1 msk fransk senap (dijon)
salt, peppar
1 pkt bacon, 140 g
1 dl vatten
Fransk senapssås
1 äpple
1 schalottenlök
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl matlagningsgrädde
½ kruka färsk timjan
1 msk fransk senap (dijon)
Garnering
färsk timjan

Annons

Gör så här
1. Pensla senapen på filéerna, salta och peppra. Linda baconskivor runt filéerna, låt ändarna sluta på undersidan. Förslut med tandpetare. Stek kycklingfiléerna i smör på medelvärme på båda sidor till de får vacker färg.
2. Tillsätt vatten och efterstek tills vätskan försvunnit. Ta upp kycklingen och svep in i folie.
3. Fransk senapssås: Skölj, kärna ur och tärna äpplet. Skala och finhacka löken. Fräs äpple och lök i smör i traktörpanna eller stekpanna. Strö över mjöl och rör ut med grädde. Låt såsen småkoka under omrörning 5–10 min. Plocka timjanbladen och tillsätt. Smaka av med senap, salt och peppar.
4. Lägg kycklingfiléerna i pannan, låt dem sjuda en kort stund i såsen. Dekorera med timjanskvistar.

Av Ellinor Varady  Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…