Annons

Annons

Fredagsfestligt med varm smörgåstårta!

Dela
(0)

Fresta med nya färsfavoriter! Vår varma smörgåstårta blir garanterat en succé på festen. Förbered gärna färssåsen, sen är det bara att lägga ihop och gratinera!

Annons

4–6 port

600 g köttfärs
1–2 hackade gula lökar
500 g finkrossade tomater
2 dl crème fraiche
2 msk tomatpuré
2 krm svartpeppar
1 tsk salt
1 tsk basilika
1 pressad vitlöksklyfta
1 pkt hönökaka, 4 halvor
2 skivade tomater
2 dl riven ost

Ugn 225°

Gör så här

1. Bryn färsen. Tillsätt lök, krossade tomater, crème fraiche och tomatpuré. Krydda med svartpeppar, salt, basilika och vitlök. Låt puttra i 10 min.

2. Varva köttfärssåsen med alla fyra bröden på en bakpappersklädd plåt.

3. Lägg på skivade tomater och strö över riven ost. Gratinera i ugnen i 10–15 min. Servera med grönsallad.

Foto: Hanneke Bonthius



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…