Annons

Annons

Frasiga laxpaket

Dela
(0)

Överraska med ett frasigt smördegspaket till middag! I Hemmets Veckotidning nr 5 visar vi dig steg för steg hur du gör. Inuti det roliga paketet samsas laxen med spenat och smältande ost. Servera på en fräsch salladsbädd ihop med en enkel sås.

Annons

4 port

2 rullar kyld smördeg
225 g bladspenat
125 g färskost med pepparrotssmak
6 hårdkokta ägg
400 g gravad lax
1 uppvispat ägg till pensling

Sås
2 dl crème fraiche
1 dl gravlaxsås
2 msk finhackad dill
skal från ½ citron

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Rulla ut båda rullarna smördeg på ett lätt mjölat bakbord. Rita och klipp ut en mall på en fisk i smörpapper (det ska få plats fyra ”fiskar” på varje smördeg). Lägg ut mallen på smördegen och skär ut åtta fiskar (fyra på varje smördeg). De smördegsfiskar som ska vara lock ska vara något större än de som ska ligga underst.
 

2. Placera de mindre smördegsfiskarna på en plåt med bakpapper. Tina spenaten, krama ur det mesta av vätskan och lägg bladen på fiskarna. Klicka ut osten över spenaten. Skala och hacka äggen, lägg ägghacket över spenaten. Skär skinnet av laxen och strimla fint, placera på äggen. Lägg på de smördegsfiskar som ska vara lock. Tryck ihop kanterna, gärna med gaffel. Pensla smördegen med ägg.

3. Skär små fiskfjäll och ögon av den överblivna smördegen och lägg i ett vackert mönster på fiskarna. Pensla med ägg och grädda i mitten av ugnen 10–15 min.
 

4. Sås: Blanda ingredienserna till såsen och smaksätt med salt, låt stå kallt till serveringen. Servera gärna fisken med gröna ärter, ärtskott, sallad och citron.

Foto: Erik Karlsson 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…