Annons

Annons

Frasig smördegspaj med grönsaker

Färdigköpt smördeg är perfekt när man snabbt och lätt vill svänga ihop en frasig paj. Den här är helt vegetarisk med god fyllning av tomater, kronärtskockor, ost och svartkål.

Dela
(103)

Lättlagad och god smördegspaj med grönsaker

4–6 port
2 pkt färsk smördeg à 250 g

Fyllning
200 g cocktailtomater
1 burk kronärtskockshjärtan (390 g varav 210 g kronärtskockshjärtan)
5 blad svartkål
3 dl mellangrädde
4 ägg
2 vitlöksklyftor
1 krm cayennepeppar
1/2 salt
2 dl riven ost
1 ägg till pensling

Annons

Garnering
cocktailtomater, persilja

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Klä en pajform, 24 cm diam, med en av smördegarna. Anpassa degen efter formen, ta bort överflödig deg. Nagga bottnen med en gaffel och vik aluminiumfolieremsor runt kanterna så att degkanten inte sjunker ner. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 min.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Fyllning: Skölj och dela cocktailtomaterna. Skär kronärtskockorna i bitar. Skölj och strimla kålen grovt. Blanda samman grädde och ägg i en skål. Pressa ner vitlöksklyftor och tillsätt peppar och salt. Blanda ner osten.

3. Varva äggstanning och grönsaker i formen. Skär 11/2 cm tjocka degremsor av den andra smördegen och lägg dem i ett gallermönster överst på pajen. Pensla med uppvispat ägg. Grädda pajen ca 30 min, tills fyllningen stelnat.

4. Garnera med halverade cocktailtomater och persilja.

 

Läs mer

Krämig kycklinggratäng 

Kalaspaj med tomat och skinka

Laxgratäng med pasta

 

Av Ellinor Varady

Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(103)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…