Annons

Annons

Frasig skaldjursform

Dela
(1)

Här är rätten för dig som vill förbereda! Tarteletterna köper du färdiga och stuvningen fixar du i förväg. Sen är det bara att värma den och vända ner krabba och räkor!

4 port

4 tarteletter
1 burk krabba, avrunnen vikt ca 120 g
ca 400 g räkor med skal
1 schalottenlök
1½ msk smör
1½ msk vetemjöl
½ dl vitt vin el hummerbuljong
3/4 dl vispgrädde
3/4 dl mjölk
1 msk hummerfond
2 tsk torkad dill el 1 msk färsk

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Garnering & servering
citronskivor
dill
valfri sallad
tomater

Gör så här
1. Låt krabban rinna av i ett durkslag. Skala räkorna. Lägg undan några till garnering, hacka resten. Skala och hacka löken.
2. Fräs löken mjuk i smöret. Ta kastrullen från värmen och rör ner mjöl. Tillsätt vin och vispa slätt. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och vispa ner grädde, mjölk, fond och torkad dill. Färsk dill tillsätts när stuvningen är klar! Låt koka upp, vispa under tiden. Sänk värmen när stuvningen har tjocknat och låt småkoka 4–5 min under fortsatt vispning.
3. Smaka av med salt, peppar och ev lite mer fond. Vänd ner krabbkött och hackade räkor. Fördela stuvningen i tarteletterna och garnera.

Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…