Annons

Annons

Frasig marängtårta med citronkräm

Marängbottnar, syrlig citronkräm och friska bär – här har du långpannetårtan som du garanterat får dela med dig av receptet på!

Dela
(730)

Marängtårta med citronkräm

Ljuvligt god långpannetårta med maräng, citronkräm och söta bär! Foto: Pontus Ferneman

Recept marängtårta med citronkräm i långpanna

12–15 bitar

Maräng
3 äggvitor
2 dl strösocker
2 dl rice krispies

Citronkräm
1 dl strösocker
1 dl vispgrädde
1 msk majsstärkelse
4 äggulor
2½ msk pressad citronsaft
50 g smör, mjukt

Annons

Garnering
ca 2 dl vispgrädde
ca 200 g blandade bär

Ugn 125° (gärna varmluft)

Gör så här

1. Maräng: Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget. Vispa tills det blir en blank smet. Vänd ner rice krispies.

2. Bred ut smeten i en långpanna, 25×35 cm, med bakpapper. Grädda i mitten av ugnen, ca 1 tim 20 min. Låt svalna i ugnens eftervärme.

3. Citronkräm: Blanda socker, grädde, majsstärkelse, gulor och citronsaft i en kastrull. Låt sjuda under vispning, tills krämen tjocknar. Obs! Får inte koka. Ta kastrullen från värmen. Klicka i smöret, rör till en slät kräm. Låt kallna.

4. Garnering: Bred krämen på marängbottnen. Garnera med vispad grädde och färska bär.

 

Läs mer:

Marängtårta med bär

Nötmarängtårta med chokladgrädde

Marängrutor med bär



 

Läs mer om:

Dela
(730)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…