Annons

Annons

Från tidningen – till mitt köksbord!

Dela
(0)

Det händer ganska ofta att vi på redaktionen blir sugna på att laga något recept ur tidningen.

Detta recept är ganska ofta någon sötsak. En smaskig dessert. Eller en god kaka.

Och ofta är klockan en sisådär tre-fyra på eftermiddagen.

Annons

Tack och lov – om man frågar en dietist eller tandläkare eller valfri annan hälsoguru – eller som synd är – om man frågar oss – har vi varken gottkiosk eller bageri inom bekvämt gångavstånd från tidningen.

Så ofta får vi  nöja oss med att sucka och längta – och ta en clementin istället.

Men så händer det att vi peppar varandra att gå hem och laga det där goda receptet. Så det gjorde jag igår. Tog med mig receptet på Busenkel saffranskaka hem, lagade och gjorde succé!

Receptet är hämtat ur ett reportage i tidningen (numret som finns i butik nu!) där vi hälsade på i Christinas och Tomas mysiga jultorp. Saffranskakan har blivit en tradition för paret – och frågan är om den inte kommer att bli det hemma hos oss också!

Sonen  var mycket nöjd!

Blir du också sugen? Här är receptet!

Busenkel saffranskaka

6–8 port

1 kg färdig risgrynsgröt

1 kuvert saffran

3 ägg

11/2 msk strösocker

11/2 dl vispgrädde

1 tsk vaniljsocker

1 dl hackad mandel

ev russin

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Blanda samman gröten med saffran, ägg, socker, grädde, vaniljsocker, mandel och ev russin. Häll smeten i en smord pajform, ca 22 cm i diam.

2. Grädda i mitten av ugnen tills kakan är fast och ytan gyllenbrun, ca 30 min.

Tack till Christina för receptet! 

Text: Linda Unnhem

Foto: Håkan Sandbring (på Christina), Linda Unnhem


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…