Annons

Annons

Framhäv ögonen med makeup och fejkfransar!

Ögon är inte bara till för att se med – de får gärna synas också! Här tipsar makeup-artisten om hur du med enkla medel får en öppnare och mer markerad blick. Eller varför inte köpa dig till riktiga drömfransar?

Dela
(20)

3
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Fejka med fransförlängning!

Ett effektivt sätt att få ögonen att framträda mer och ge dem den där avundsvärda täta, mörka fransinramningen är att helt enkelt limma fast fler fransar. Resultatet blir täta och uppåtböjda ögonfransar, vilket gör mascara överflödig.

Annons

Fransförlängning görs på salong. Den vanligaste metoden är den så kallade singelmetoden: att limma fast lösa silkesfransar på de egna fransarna, strå för strå. Det svarta limmet är specialanpassat för just fransförlängning, och metoden är smärtfri och sliter inte på den egna fransen. Människor har 50–100 fransar per öga, och hur många lösfransar som sätts på och vilken längd och böjning de har beror på hur personens naturliga fransar ser ut.

Gilla Hemmets på Facebook

Lösfransen trillar av tillsammans med den egna fransen när den tappas. Tre-fyra veckor efter en behandling brukar de flesta ha tappat hälften av sina fransar, och då är det dags för återbesök om man vill fortsätta med sina förlängda fransar. Kostnaden varierar från salong till salong, men runt 700–900 kronor är vanligt för ett förstagångsbesök, medan en påfyllning kostar några hundralappar.

 

shutterstock-131602343-jpg.jpg

Framhäv med smink!

Självklart finns det mängder med tips och trick för hur du med makeupens underbara hjälp framhäver dina ögon. Här ger makeup-artist Eva Lurell några av sina bästa tips!

 

Skugga snyggt

Skuggor i olika nyanser kan göra massor för att göra din blick öppnare och dina ögon mer framträdande. Satsa gärna på en palett med tre, fyra mattare skuggor, från upplyftande ljus till markerande mörk, så kan humör och lust styra hur många skuggor du vill jobba med. I en ”färdig” skuggpalett vet du också att nyanserna funkar fint ihop.

En skugga

Enklast är helt klart att lägga en och samma skugga över hela ögonlocket. Välj en ljus skugga, det lyfter och öppnar upp ögat. Mörkare skuggor har motsatt effekt.

Tre skuggor

Kräver lite mer jobb, men är inte svårt. Nyckelordet är att sudda, sudda, sudda så att inga skarpa kanter syns.

Den ljusaste skuggan (gärna beige eller krämvit) läggs under ögonbrynet för att ge en upplyftande effekt.

En mellanmörk skugga målas över hela ögonlocket. Sudda upp mot ögonbrynet. Detta framhäver ögat fint.

Den mörkaste skuggan läggs i en trekant på ögonlockets yttre del, ovanpå mellanskuggan, och följer ögonlockets form. Det framhäver ögonen än mer och ger känslan av en mer intensiv blick.

Tänk på! Produkter med skimmer framhäver rynkor, så vill du undvika det – satsa hellre på mindre skimrande, mattare skuggor.

 

Linjerat

En lagom suddad linje kajalpenna som läggs på övre ögonlocket lyfter ögat. Börja vid ögonlockets mitt och fortsätt ut till yttre ögonvrån.

Tänk på! Håll linjen smal. En för tjock linje ser bara kakig ut och tynger locket.

 

Fuska fram större ögon

En hudfärgad inliner, alltså hudfärgad kajalpenna som målas innanför den nedre fransraden, gör att ögonvitan ser större ut.

Tänk på! En vit inliner fungerar också, men hudfärgad ser mest naturlig ut.

 

Böj upp

Den klassiska ögonfransböjaren öppnar upp ögonen och gör mascarans jobb ett strå vassare, eftersom den fångar upp alla fransar redan från början och gör att ögonen ser piggare ut. Använd före mascaran, som sen fixerar böjningen.

Tänk på! En del personers fransar blir känsligare med åldern. Om du vet att dina fransar lätt går av, använd fransböjare sparsamt.

 

Boosta brynen

Markerade ögonbryn lyfter hela ögat och kan faktiskt påverka intrycket av ögats form. Det gör stor skillnad för helhetsintrycket. För nybörjaren är det att föredra att fylla i brynen med en skugga, eftersom skuggor är enklare att lyckas med. En ögonbrynspenna blir mer markerad, men sitter bättre och kan upplevas enklare att få till fin form med. Borsta med en ögonbrynsborste för att jämna ut färgen och få till ett mer naturligt resultat.

Tänk på! Välj en nyans som passar dina färger, inte för mörk färg till blonda och gråa kalufser. Det ska inte se ut som två skogssniglar…

 

Pricken över i

Självklart är mascaran den absolut bästa kompisen för att markera ögonen. Volym, längd, separerade fransar, solfjäderseffekt – låt tycke och smak avgöra!

Tänk på! Rinner dina ögon mycket? Satsa på en smart mascara som hårdnackat står emot tårar, svett och regn – men enkelt tvättas bort med ljummet vatten! Sitter som en vattenfast mascara, men är betydligt enklare att få bort.

 

Läs mer

Budgettips för mogen hud

Superbären som gör dig vackrare och piggare

22 tips på hur du ser yngre ut

 

Av Lotta Bengnér

Foto: Anna Kallberg, Mikael Jakobsson, Shutterstock


Läs mer om:

Dela
(20)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…