Annons

Annons

Förvaltaren stal mina pengar

Lars drabbades av en stroke och klarade inte att sköta sin ekonomi. Han fick en förvaltare som skulle hjälpa honom – men i stället stal han pengar under flera år.

Dela
(0)

förvaltaren stal mina pengar

Jag var 41 år, gift och hade fem barn när jag drabbades av en stroke. Det gjorde att jag inte kunde fortsätta arbeta och jag blev sjukpensionär. Ett år efter stroken blev det skilsmässa och jag flyttade från vårt gemensamma hus till en lägenhet med två av barnen. Där fick jag hjälp av hemtjänsten.

Annons

Ett år senare bestämde jag mig för att flytta till en annan del av landet och tre av barnen flyttade med mig. Efter stroken kunde jag varken läsa eller skriva och det ledde till problem. När räkningarna kom la jag undan dem och trodde att jag skulle komma ihåg var jag hade lagt dem. Men det gjorde jag inte och därför blev räkningarna inte betalda. Jag höll på att bli vräkt och elen stängdes av.

Efter detta blev jag omyndigförklarad och fick en förvaltare som skulle ta hand om det ekonomiska. Av honom fick jag 2 000 kronor var fjortonde dag för att köpa mat och kläder till mig själv och mina tre barn. Det räckte inte alls så så jag var ute hela nätterna och letade efter pantflaskor så att vi skulle klara oss.

Efter sju år uppdagades det att förvaltaren hade stulit pengar av mig. Han hade närmare 50 klienter som han antagligen också hade bestulit, så det var inga små summor det handlade om. Trots att han tidigare hade blivit misstänkt för samma sak när han var förvaltare och god man i en annan kommun hade han kunnat fortsätta i samma stil i andra kommuner.

Ensam och utlämnad

Jag kallades till polisförhör och när alla kvitton som han förfalskat gicks igenom var det lätt att se att jag inte hade skrivit under. Han hade stulit minst 180 000 kronor av mig, kanske mer eftersom han hade hunnit gömma undan två årsredovisningar.

Det blev rättegång, men det ledde inte till att jag fick tillbaka mina pengar. Det hette att jag inte hade lidit någon ekonomisk skada. Domen överklagades och vid nästa rättegång beslutades att jag skulle få tillbaka 52 000 kronor plus ränta.

Det är nu tre år sedan och jag har fortfarande inte fått några pengar. Jag har också ansökt om pengar från Brottsoffermyndigheten men har inte fått något svar därifrån. Kommunen menar att den inte har något ansvar, så där kan jag inte få några pengar. Det är ingen som vill ta något ansvar för att jag har råkat ut för detta.

Det känns fruktansvärt att man är helt ensam och utlämnad när något sådant här händer. Jag har förlorat allt jag äger och har, men det finns ingen rättvisa. Förvaltaren stal mina pengar och eftersom jag inte får någon ersättning får jag leva på existensminimum.

Lars

 

Läs mer:

Pengarna har förstört mitt liv

Mattias vågade inte berätta att pengarna var slut

Läsarnas bästa spartips

 

Vill du dela med dig av din berättelse? Fyll i formuläret här eller mejla oss här!


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…