Annons

Annons

Första intrycket fick en andra chans

Dela
(0)

Elin, 10 år, i familjens ny-fixade hall. Teatermaskerna har hon själv gjort.

 

I ett blogginlägg för några månader sedan skrev jag om ”feng shui-light” och vikten av att ha en snygg och trivsam hall. Allt för att det första intrycket av ditt hem ska bli det bästa – inte minst för dig själv!

Annons

Ulrika Cinthio, en av mina äldsta och bästa vänner, tog detta på fullaste allvar.

När jag kom hem från jobbet en eftermiddag hade Elin kompisar hemma. Ytterkläderna låg slängda innanför dörren. Det är självklart jättekul att tösen har kompisar. Men, hur såg det ut egentligen ut i vår hall? Jag tänkte på Loppisbloggen och hur viktigt det är att skapa blickfång i hallen. Det var väldigt tydligt att någon behövde göras, säger Ulrika, som bor i ett radhus i Ystad med maken Niclas och flickorna Elin, 10 år, och Elsa, 2 1/2.

Sagt och gjort. Det blev till att packa in familjen i bilen och göra en utflykt till färgaffären. Den lilla alkoven målades starkt cerise. I änden av hallen finns en smal väggbit mellan ingången till vardagsrummet och köket. Den tapetserades med den söt-tuffa tapeten från Intrades kollektion Pip Studio 2011.

Visst blev det fint?

Vem vill inte återvända snart, med en såhär snäll hälsning på insidan av ytterdörren?

Ulrika, nu vet jag att du också är ett loppisfreak. Vad har du gjort för fynd på sistone?

– Jag är mycket nöjd med ett kakfat på fot i vitt porslin med rosor på. Jag hade redan många delar av tillhörande kaffeservis, ett kärt barndomsminne av min farmor och farfar.

Vad letar du efter härnäst?

– En kryddhylla, som man sätter fast under ett överskåp i köket, med utdragbara ”skopor” för mjöl, socker med mera. Jag hade en sådan i min tidigare lägenhet och där förvarade jag istället påsklämmor och tepåsar.

AV MARIA SVEMARK

PS. Har du också gjort ett blickfång i din hall? Maila mig gärna: [email protected]


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…