Annons

Annons

Första dagen på dagis – chokladsvampar och dumplings

Dela
(0)

Ivardagis

Chokladsvampar. Dagismellis, när Ivar & dagis får bestämma.

Igår var första dagen på Ivars onsdagsförskola. Kindergarten består av ett våningsplan i ett kontorshus. Lokalerna ser ut ungefär som dagis hemma: små stolar, musikinstrument, färgglada bilder på väggarna och leende personal som verkar vara födda till att jobba just på dagis. Förskolan är tri-lingual, tre-språkig. De talar kinesiska, engelska och – japanska!

Annons

Sen kan man ju inte begära att de ska kunna uttala svenska namn, så för säkerhets skull skrev jag ner ett uttalsförslag: Eve-are (eve som i eve-ning, kväll, och are, som i we are)

När jag hämtade Ivar fick jag följande muntliga rapport av personalen:

Han ville inte sova middag (det har han inte gjort på 3 1/2 år).

Han gillade inte dumplings, så vi gav honom ris (enligt Ivar var riset lila).

De andra barnen delade nyss choklad med honom, och det gillade han (det förstår jag!).

Han kan kinesiska. Han kan säga lǎoshī (lärare, det var ju duktigt)

Ivars rapport:

När vi skulle på utflykt till det andra dagiset fick vi först svampar med choklad. Sen fick vi kex med vanilj, men bara ett var. Det var roligt att åka buss. Jag såg vårt hus och då sa ja: This is me home. Vad vi gjorde på det andra dagiset? Jag minns inte, de kissade mest. Nu är jag hungrig. Jag äter inte dumplings. Jag är en KFC-kille, ingen dumplings-tjej. Jag lärde mig många kinesiska ord, men jag tänker inte berätta vilka, för de är mina hemliga ord. Det roligaste var att kasta grodpåsar (pricka-spel med bönpåsar). Jag vill tillbaka nästa vecka.


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…