Annons

Annons

Försök att skapa ett värdigt avslut på relationen

Dela
(0)

RELATIONER. Efter nästan 30 år har min man plötsligt lämnat mig och jag förstår ingenting. Jag blev så förtvivlad när han berättade för jag trodde att han liksom jag var nöjd med vårt liv. Det var många år sedan vi kände den stora passionen men det har varit lugnt och tryggt tycker jag. Våra barn är vuxna och de senaste åren har vi fått mer tid att göra sådant vi tycker om, som att resa, gå på teater och umgås med vänner. Jag tror de flesta som känner oss trott att vi har det bra. Därför blev det alltså en chock för mig. Men det värsta är ändå att min man säger att han aldrig älskat mig, att allt varit dött mellan oss och att han bara stannat för att våra barn skulle bli vuxna. Han tycker också att det är jag som styrt vårt liv och bestämt allting och att han nog egentligen inte ens ville ha familj och barn. Jag förstår inte alls att han kan säga så här och är helt knäckt. Har jag blivit lurad alla dessa år och levt i en fantasi? Vad ska jag ta mig till? Kan jag ens komma över det här förfärliga sveket?

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Tillintetgjord

Jag förstår att det här var en riktig chock för dig. Inte bara att plötsligt bli lämnad utan att din man också avfärdar hela ert gemensamma liv och allt ni haft gemensamt. Det är förstås omöjligt för mig att säga hur din man tänker och vad han upplevt, men jag tycker det låter mycket som om han förkastar allt ert gemensamma som ett sätt att skydda sig själv. Genom att påstå att familjen inte betydde så mycket och att det är du som styrt så avsäger han sig allt ansvar. Det är som om han försöker lura sig själv också och hitta en ursäkt till varför han lämnar. Kanske tror han att det ska vara lättare både för honom själv och för dig om han gör på det här sättet. Men för dig blir det bara ytterligare ett svek. Jag tycker du ska be din man om att ni tillsammans går till familjerådgivningen och försöker prata om det här. Han är skyldig både dig och sig själv en chans att avsluta ert långa liv tillsammans på ett värdigt sätt. Även om det är smärtsamt att ni separerar så ger ett värdigt avslut er båda möjlighet att gå vidare på ett bättre sätt. Om din man vägrar detta tycker jag att du ska se till att du själv får hjälp och någon att prata med. Det är inte du som gjort fel som trott på din man under ert långa liv och han har själv ett ansvar för sitt liv och sina livsval. Det kan han inte lasta på dig. Jag tror absolut att du kan komma vidare efter detta svek, men som vid all sorg kan det ta ett tag att hitta rätt igen och må bra.

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…