Annons

Annons

Forskarna varnar: Ge inte din plats till äldre på bussen

Det kanske låter grymt, men forskarna har goda anledningar för sina uppmaningar.

Dela
(559)

De flesta av oss vet att vi bör ställa oss upp och lämna plats för våra seniora medborgare i kollektivtrafiken, även om alla inte gör det. Men nu har en forskare stuckit ut hakan och gett alla dessa okänsliga människor rätt. Vi ska låta de gamla stå, säger han.

Annons

– Vi måste uppmuntra till aktivitet allt eftersom vi blir äldre – inte säga åt gamla att lägga upp fötterna, säger Oxfordprofessorn Muir Gray, som även är klinisk rådgivare åt Folkhälsomyndigheten i England, till Brittish Medical Journal.

Gilla Hemmets på Facebook

– Och tänk efter en extra gång innan du ger upp din plats på bussen eller tåget till en äldre person. Att stå upp är bra träning för dem.

I rapporten i den medicinska tidskriften resonerar även ortopedkirurgen Scarlett McNally att träning kan vända hälsoförfallet bland äldre och hålla dem ifrån utökat vårdbehov.

”Många av de krämper och sjukdomar man ådrar sig senare i livet handlar inte om ålder, utan om inaktivitet”, skriver hon i rapporten.

”Ju mer vi tränar, desto bättre.”

Frågan är om vi kommer vilja säga åt pensionärerna att de får stå ”för sitt eget bästa”, men vi kan åtminstone se till att ta några fler promenader med våra äldre!

Artikeln publicerades först på MåBra och är skriven av Joel Linde

Läs mer:

Cancerfondens krav: Kalla äldre kvinnor till mammografi


Läs mer om:

Dela
(559)Annons


Annons

Laddar nästa sida…