Annons

Annons

Förgyll fikat med en ljuvlig hallonkaka!

Dela
(1)

Hallon- & kolakaka

Karamelliserad mjölk ger en läcker kolakick till hallonens friska smak. Mjölken finns att köpa färdig på burk. Kan också serveras som tårta, garnerad med hallon och grädde.

Bettans hallon- & kolarutor

ca 20 st eller 12 tårtbitar

Annons

3 ägg

2 dl strösocker

100 g margarin

1¼ dl vispgrädde

3¾ dl vetemjöl

1½ tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

1 krm salt

½–1 burk (397 g) karamelliserad mjölk

250 g frysta hallon (halvtinade)

Servering

vispad grädde med karamelliserad mjölk

hallon

Ugn 175–200°

 

Gör så här

1. Vispa ägg och socker poröst. Smält margarin. Ta kastrullen från värmen och häll i grädden. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Vänd försiktigt ner blandningen i äggsmeten. Rör ner gräddblandningen.

2. Häll nästan all smet i en långpanna, ca 32×25 cm, klädd med bakpapper. Klicka över karamelliserad mjölk, spara minst 2–3 msk, strö över hallon och fördela resten av kaksmeten ovanpå. Grädda i nedre delen av ugnen 30–40 min. Skär i rutor. Servera med hallon och vispad grädde ripplad med karamelliserad mjölk.

Recept: Elisabeth Söderholm, SM i långpanna 8:e pris Uppbakning: Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…