Annons

Annons

Förgyll fikastunden med rara syltsnitt!

Dela
(0)

Syltsnitt

Möra syltkakor som smälter i munnen.

Syltsnitt

ca 35 st

150 g rumsvarmt smör

1½ dl strösocker

1 ägg

3½ dl vetemjöl

½ tsk bakpulver

4–5 msk fast jordgubbssylt

Ugn 200º

 

Gör så här

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner. Arbeta ihop till en smidig deg.

Annons

2. Dela degen i två lika stora delar. Rulla dem till längder, lika långa som en plåt. Lägg längderna på en plåt med bakpapper.

3. Platta till degen och gör en liten fördjupning i mitten på längderna, t.ex. med en liten sked. Fördela sylten i fördjupningen.

4. Grädda längderna i nedre delen av ugnen ca 10 min. Skär dem i sneda bitar medan de ännu är varma.

 

Tips! Variera kakorna genom att byta ut jordgubbssylten mot någon annan fast sylt eller god marmelad.

Av Bitte E:son Forsberg Assistent: Lovisa Norrsell Foto: Anders Norrsell



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…