Annons

Annons

För mycket av det hemska?

Dela
(0)

 

Sa ni seriemördare? Här i skogen?! Men det var ju inte så trevligt!

 

Skog överallt, en liten omodern timmerstuga. Familjen var på semester och tonåringarna hade med sig ett par kompisar. Badminton, grillning i en liten grön dunge. En härlig semester tycker kanske ni att det låter som?

Annons

Och det var det nog. Tills det dök upp ett par 2-3 seriemördare!

Vi visste att de höll till i omgivningarna, men det var som att vi ändå bestämde oss för att stanna kvar. Jag tyckte dessutom jag såg dem. Men, äsch – inget skulle få förstöra vår semester, inte!

Aldrig har jag haft sådan förståelse för karaktärerna i rysare som inatt: Man VET att mördaren står och lurpassar någonstans, men går ändå ensam ner i källaren med bara ett ljus i handen och helst barfota i nattlinne.

Sådär betedde vi oss! Vi tog bilen till affären och höll tummarna för att inget skulle hända barnen. ”Var försiktiga!”. Vi låste dörren på natten ”ifall seriemördarna dyker upp!”.

Ett ganska lättsamt sätt att se på den fruktansvärda situationen, tyckte jag och tvingade mig upp ur mardrömmen. Sakta kom jag tillbaka på kudden, liksom arg på mig själv och maken. ”Herreminje – sätt barnen i bilen bums och kör!!”

Och sedan väldigt lättad över att inte ha blivit fullständigt tokig.

 

Nu undrar jag: Har jag läst och tittat på en deckare för mycket i helgen?

* Först blev det skräckfilmen/thrillern Shelter med Julienne Moore som spelade psykiatriker som fick ta sig an ett väldigt speciellt fall; en man med flera personligheter. Alla offer för olika mördare. Lät spännande, men var mest konstig och övernaturlig. (se inte!)

* Bättre var Brottet igår – NU tycker jag den börjar likna något, faktiskt. Tycker det varit alldeles för mycket politik och ett virrvarr av danska namn och titlar. Log stort och nickade när jag läste Klara Zimmergrens inlägg på Facebook: ”För dum för Brottet”. Men nu känner jag mig på banan igen, och det har blivit spännande som förr. Heja coola Sara Lund!

* Och så läser jag Det fördolda av Hjorth/Rosenfeldt, vilken jag missat tills nu. Verkar otroligt lovande!

Biverkningar: Mardrömmar där seriemördare blandar sig i en mycket obehaglig mix

 

 

/Pernilla


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…