Annons

Annons

Följ med till Gunnels koloni!

Dela
(0)

Fruktträden står i blom, i kökslandet tittar de första grönsakerna upp och i rabatten lyser tulpanerna som kulörta lyktor. I Gunnel Nordbergs koloni  på Kopparhögarna i Landskronas utkant gror och spirar det i varje vrå – och hon älskar att se hur allt växer upp. Nästan varje dag går det att upptäcka att något har förändrats. Hon och maken bor i ett radhus inne i Landskrona och även där har Gunnel en vacker trädgård. Ändå cyklar hon ut till kolonin varje dag under säsongen.

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

– Jag gillar att gå här och pula, dricka lite kaffe, snacka med grannen över häcken och måla något om det behövs. I stan vill jag ha det prydligt, men här ute är det inte lika noga med att allt ogräs är borta.

På de 300 kvadratmetrarna som lotten omfattar har hon plats för blommor, bärbuskar, fruktträd och grönsaksland. Just nu blommar mossfloxen längs hela mittgången, fruktträden står i blom och de gammaldags tulpanerna lyser i rött och gult. I krukorna frodas vårens penséer och i kökslandet tittar de första grönsakerna försiktigt upp i pallkragarna. Även jordgubbar och vinbär börjar blomma. I växthuset har de första tomat- och paprikaplantorna satts i krukor.

– Jag odlar det vanliga: potatis, lök, morötter, rädisor och ganska mycket frukt och bär. Det är härligt att kunna ha en handfull hallon eller blåbär på yoghurten till frukost.

Läs mer om Gunnel och se bilder på hennes fina växter och odlingar i Hemmets Veckotidning nr 18.

Foto: Annika Christensen


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…