Annons

Annons

Flickan med lupinerna

Dela
(0)

Jag träffade henne på en fest hemma hos några vänner. Det var ganska mycket folk men jag lade genast märke till henne. Hon hade så vackra ögon. 

Festen var ute i trädgården och när jag såg att hon reste sig och började kika på blommorna i rabatterna tog jag chansen. Vilken blomma tycker du bäst om? Jag skämdes nästan när jag sagt det. Det var ju så uppenbart att jag bara sökte kontakt. Men hon svarade genast. Lupiner, sa hon. Jag älskar lupiner. Det gör jag också, hörde jag mig själv säga. Men här finns ju inga lupiner. Inte än, sa hon. Men snart. Jag har frön i fickan som jag slängt ut på några ställen. Jag har alltid lupinfrön i fickan. Det finns alldeles för lite blommor, så jag brukar slänga ut frön längs vägkanterna när jag är ute och går eller cyklar.

Annons

Vilken idé! Vi är så många som pratar om att hjälpa naturen. Fåglarna har det svårt, insekterna minskar och blommorna försvinner. Den här flickan gjorde något åt saken.

Varje gång jag ser lupiner i vägkanten tänker jag på henne. Kanske är det hon som varit framme…


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…