Annons

Annons

Fläskytterfilé med pestopotatis

Fräsch och fruktig melon- och fetaostsallad passar bra som tillbehör.

Dela
(37)

Fläskytterfilé med pestopotatis

6 port
1 kg fläskytterfilé
12 aprikoser
2 msk smör

Pestopotatis
900 g delikatesspotatis
2–3 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
1 dl basilikapesto, grov

Melon- & fetaostsallad
2 dl valfria salladsblad
1/2 galiamelon
1/2 honungsmelon
150 g fetaost
1/2 gurka
1 ask cocktailtomater, 250 g
1/2 dl hackade örter, t ex persilja, basilika
olivolja

Annons

Ugn 175°, 200°
Gör så här

Gilla Hemmets på Facebook

1. Putsa köttet och krydda det väl runtom med salt och peppar. Gör små snitt med en vass kniv och peta ner en hel eller halv aprikos i hålen. Bryn köttet runtom i smör i stekpanna.

2. Stek köttet i en ugnsform tills innertemperaturen är 75°, 45–50 min. Ta ut och låt svalna något. Skiva och lägg upp köttet på uppläggningsfat.

3. Pestopotatis: Tvätta och halvera potatisen. Blanda olja, salt och peppar och fördela i en bakpappersklädd långpanna. Lägg i potatisen och stek den mitt i ugnen ca 30 min. Blanda potatisen med pesto och lägg på samma fat som köttet. Garnera med basilika.

4. Melon- & fetaostsallad: Ansa salladen och dela i mindre bitar. Skala, kärna ur och tärna eller gör kulor med ett kuljärn av melonerna. Dela fetaosten i mindre bitar. Skala, kärna ur och skär gurkan i halvmånar. Halvera tomaterna. Blanda ingredienserna och fördela i en skål. Ringla över lite olivolja.

 

Läs mer

Gör succé med dubbelmarinerad filé

Lyxa till det med filé

Bjudmeny till budgetpris 

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(37)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…