Annons

Annons

Fläskfilégratäng med paprika & fetaost

Fläskfilégratäng är oerhört populärt och det är lätt att förstå. Det går snabbt att göra och blir väldigt väldigt gott. Här är den gratinerad med två sorters ost, mums!

Dela
(4)

Fläskfilégratäng med paprika & fetaost. 
4 port

1 fläskfilé
2 tsk soja
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
1 röd paprika
1 gul paprika

Sky
2 dl sky
1 msk kalvfond
2-3 tsk maizena majsstärkelse
Osttäcke
200 g fetaost
4 dl crème fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk hackad färsk rosmarin
1 krm peppar
2 dl riven ost

Annons

Garnering
rosmarinkvistar

Servering
ugnsstekt potatis
tomatsallad med rödlök
gröna oliver
Ugn 225°

 

Gör så här

1. Skiva fläskfilén och blanda skivorna med soja. Stek dem till fin färg i smör, några min per sida. Salta, peppra och lägg skivorna i en gratängform. Skölj ur pannan mellan stekningarna och ta tillvara skyn.

2. Sky: Häll steksky och fond i en kastrull och koka upp. Blanda maizena med lite kallt vatten och rör ner det i skyn. Sjud 1 min. Smaka av. Häll skyn över köttskivorna i formen.

3. Strimla paprikorna. Fräs i smör och fördela strimlorna över köttet.

4. Osttäcke: Mosa fetaosten. Blanda med crème fraiche, vitlök, rosmarin och peppar. Bred täcket över kött och paprika. Strö över riven ost och gratinera ca 15 min till fin färg.

5. Garnera med rosmarinkvistar och servera gratängen med tillbehören.

 

 

Läs mer:

Fläskfilégratäng med tacosmak

Gratäng med fläskfilé och cheeseballs

Exotisk fläskfilégratäng

 

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

 

 



 

Läs mer om:

Dela
(4)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…