Annons

Annons

Fläskfilé med saffransbearnaise och sesamstekt klyftpotatis

Dela
(0)

Många goda smaker samlas i denna fantastiska festrätt! Det finns flera bra sorter färdiglagad bearnaisesås om du inte vill göra hemlagad.
4 port
1 fläskfilé
1 msk smör
75 g soltorkade tomater i olja
några kvistar rosmarin
Saffransbearnaise
300 g färdigköpt bearnaisesås el 4 port hemlagad
1 kuvert saffran (0,5 g)
Sesampotatis
1 kg bakpotatisar el stora vanliga
2 msk olivolja
1 msk flingsalt
2 msk sesamfrön
1 dl riven parmesan el annan vällagrad ost
Ugn 225°

Annons

Gör så här
1. Sesampotatis:
 Skala och dela potatisen i klyftor. Blanda dem med olja och lägg dem på ett ugnssäkert fat med bakpapper. Strö över salt, sesamfrön och ost. Sätt in i ugnen ca 35 min eller tills potatisen är mjuk. Potatisen går bra att förbereda samma dag och värma 15 min vid servering.
2.
 Dela filén i fyra bitar. Bryn bitarna i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Hit går att förbereda.
3.
 Skär tre skåror i varje filébit och stick i en tomatbit och en rosmarinkvist i varje. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och stek tills innertemperaturen är 70°, ca 20 min.
4. Saffransbearnaise: Stöt saffranet i en mortel och blanda med såsen. Det går bra att göra i god tid om det är köpt sås.
5.
 Servera köttet med potatisklyftorna, såsen och sockerärter.

Foto: Hanneke Bonthuis



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…