Annons

Annons

Fläskfilé med pastaskruvar

Visst går det att slänga ihop en festlig middag på bara 30 min. Med fläskfilé, ädelost och pastaskruvar gör du garanterat succé!

Dela
(51)

Fläskfilé med pastaskruvar

4 port
400 g fläskfilé
salt
peppar
10 cm purjolök
1 vitlöksklyfta
1–2 päron
1 msk smör eller olja
3 dl vispgrädde
300 g pastaskruvar
140 g ädelost
1 dl hackad basilika

Garnering
rucolasallad

Annons

Gör så här

1. Ansa fläskfilén och skär i strimlor, salta och peppra. Ansa purjolöken och skär i slantar. Finhacka vitlöken. Tärna päronen.

2. Stek köttet i smör eller olja i en stor stekpanna. Tillsätt purjolök och vitlök. Häll över grädde och låt puttra 10 min. Tillsätt päron.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Koka pastan enl anv på förp. Rör i tärnad ädelost och basilika. Lägg pastan på ett stort fat, häll över fläskfiléröran. Garnera med rucolasallad.

 

Läs mer

Örtmarinerad fläskfilé

Filé med lime och ingefära

Helstekt fläskfilé & rödvinssås 

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(51)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…