Annons

Annons

Fixa vårfint under 100-lappen!

Dela
(0)

Den som spar hon har…

Har du ”rester” kvar från dina julgrupper? Samla dem och gör ett vackert vårarrangemang! Här har julens murgröna, suckulenter och minikalankoe fått sällskap av en liten blå saintpaulia och några tidiga sommarfjärilar. Soppterrinen utan lock fick jag för några tior på loppis!

Annons

Från garderoben till favoritfåtöljen

Låt inte dina gamla kläder ligga och samla damm i garderoben. Använd dem – men på nytt sätt! Här har två avlagda skjortor blivit till fina kuddar, lätt som en plätt!

Bli en burksamlare!

Några konservburkar, lite tyg och ett par fina band kan göra underverk för ditt kök. Så hör söta blev de klädda burkarna – perfekta för färska kryddor och bestick! Jag använde lim för att fästa tyg och band, och undersidans botten förstärkte jag med en rund bit papp för att hålla tyget på plats.

Värmande & vackert

Stickat är hett i inredningen just nu – och med gamla tröjor kan man göra mycket kul. Här har ärmarna blivit till fina värmare åt glas med kaffe eller te!

Gjut och njut!

Att gjuta egna ljus är både enkelt och roligt. I hobbyaffärer, som t ex Panduro, säljs gjutmassa och vekar tillsammans. Sedan är det bara att smälta stearinet och fylla fina formar. Farmors gamla koppar är lite för små för att dricka kaffe ur, men så här fina blev de som ljus!

 

Vill du ha fler gör-det-själv-tips? I Hemmets Veckotidning nr 4 får du 10 till!

Av Linda Unnhem

Foto: Anna Jeppsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…