Annons

Annons

Fixa finaste leksaksköket!

Dela
(0)

 

Om man som småbarnsförälder – eller kanske mormor eller farfar – har en stund över kan det vara en god investering att bygga ett eget leksakskök till familjens småfolk. Ett kök är en möbel som barnen kommer att ha roligt med i många år. Det här gjorde vi till vår mellanson i julklapp när han var 1 1/2 år, och det används fortfarande nästan dagligen av alla tre barnen.

Annons

Kökets grundstomme är en byrå som vi köpte för en femtio-lapp på en loppis. Lådorna blev perfekta kökslådor. Vi målade byrån vit och bytte ut knopparna. På ovansidan klistrade vi fast dekorplast som ser ut som en bänkskiva av sten. Kranen hade blivit över från en badrumsrenovering. Vi sågade hål och la ner en metallskål med raka kanter. Det fick bli diskho. Som kronan på verket satte vi fast en klinkerplatta (33 x 33 cm) som också blivit över. Med silverpenna ritade vi dit spisplattorna. På sidan av byrån satt det från börjar krokar för kockens handdukar och grytlappar.

TIPS! Kastruller, plastglas och annat till ett leksakskök kan vara en ganska kostsam investering om du går till en leksaksaffär. Tänk på att barnen blir minst lika glada av prylar som blivit över i dina egna köksskåp eller av mini-grytor, potatisstötar, tänger och annat som du kan fynda på loppis. Ju mer det skramlar, desto bättre! Tänk bara på att vissa attiraljer kan förvandlas till låtsasvapen i fantasifulla barns händer och att sakerna p g a kvävningsrisken inte ska gå att ta itu. Är du osäker, kolla med föräldrarna innan du ger prylarna till kocken.

Har du också byggt något fint till barnen? Hör gärna av dig till mig på [email protected]

AV MARIA SVEMARK

Kastruller och annat till ett leksakskök kan vara en ganska kostsam investering om du går till en leksaksaffär. Leta på loppis istället!

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…