Annons

Annons

Fiskelycka i tomtehavet

Dela
(0)

Här på fackredaktionen, där jag jobbar, har vi myntat begreppet ”loppislunch”. Det innebär att vi beger oss iväg till närmaste loppisställe (Emmaus, en tiominuterspromenad bort) och letar fina fynd.

Så här skriver min kollega Stina om dagens besök:

Annons

Tog en sväng på Emmaus Malmö julavdelning på lunchen. Som vanligt blev jag inte besviken!

Jag gjorde exakt som svärmor Gittan lärt mig. Stod helt stilla och stirrade med röntgenblick på det dignande tomtebordet en låååång stund (har man för bråttom och sveper för snabbt med blicken missar man lätt godbitarna säger Gittan). Och mycket riktigt. Plötsligt dök han upp ur tomtehavet, en lätt framåtböjd tomtefar i stiligt, vitt skägg. Vid hans sida grymtade en röd julegris – med hål i ryggen för julgransljus.

 Julgransljus har förresten länge varit en svaghet. Så små och söta, som gjorda för plingande änglaspel och minimala julstakar. Jag struntar i att de brinner upp så snabbt, gör istället som Flickan med Svavelstickorna och njuter så länge de varar.

Tillbaka till tomtebordet. Flyttade mig till kortsidan och körde röntgenblicken igen. Vips fastnade en minimal halmbock på näthinnan – och en tomtenisse med halmkärve. Båda med hål för…. just det, julgransljus! Dagens fynd blev alltså en kanonfin julgransljustrio för hela 50 kronor totalt. Vilka fynd!!!

Tomtefar: 10 kr

Röd julgris: 20 kr

Halmbock: 10 kr

Tomtenisse: 10 kr

 Har hittills inte nänts tända ljusen. Men i eftermiddag – på självaste Ljusets dag – ska jag minsann göra det!

 Trevlig Lucia!

 Stina

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…