Annons

Annons

Mästerkockens fish tacos med pico de gallo och mangosalsa

Fish tacos passar perfekt till helgmyset – speciellt om man följer Mästerkocken Klara Linds recept och dessutom bjuder på smakrik pico de gallo och mangosalsa.

Dela
(41)

fishtacos-recept-masterkocks-klara

Lyxa till fredagsmyset med fish tacos, pico de gallo och mangosalsa.

Fish tacos recept

En fräsch variant på fredagstacon där kålsalladen ger annorlunda smak!

4 port

800 g vit fiskfilé, t ex skrei/torsk
2 tsk paprikapulver
1 tsk kajennpeppar
1 tsk vitlökspulver
1 tsk spiskummin
1 krm salt
2 msk olja till stekning

Annons

Kålsallad
1⁄2 rödkålshuvud
3 salladslökar
1 vitlöksklyfta
1 kruka koriander
2 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
2 tsk strösocker
1 krm salt

Lime-crème fraiche
2 dl crème fraiche
1 lime, saft och skal
salt och peppar

Till servering
tortillabröd
mangosalsa (recept längre ner)
pico de gallo (recept längre ner)
Gör så här

1. Skiva fisken i 8 bitar. Blanda ihop de torra kryddorna i en grund skål och vänd fisken i blandningen.

2. Stek fisken i olja i en stekpanna på medelvärme, ca 2 minuter per sida.

3. Kålsallad: Finstrimla kål och salladslök, riv vitlöksklyftan och hacka koriandern. Blanda allt väl i en skål tillsammans med övriga ingredienser.

4. Rör ihop crème fraiche med limesaft och -skal. Smaka av med salt och peppar.

5. Fördela fisken och kålsalladen i mjuka eller hårda tortillabröd tillsammans med mangosalsa och pico de gallo. Ringla lite lime-crème fraiche över.

 

Pico de gallo recept

Passar bra till de flesta sydamerikanska rätter och blir särskilt god som fyllning i exempelvis empanadas (sydamerikanska piroger).

3–4 tomater
1⁄2 bananschalottenlök
1 dl hackad koriander
1 röd chili
1 lime, saften
1 tsk salt

Gör så här

1. Finhacka alla ingredienser utom limen och lägg i en skål.

2. Pressa limesaften över blandningen och smaka av med salt. Låt dra i kylskåpet i 30 min.

Mangosalsa recept

Passar bra till rätter med fläskkött!

2 mangor
2 avokador
1⁄2 gul lök
1 röd chili
1⁄2 kruka mynta
1 lime, saften
1⁄2 citron, saften
salt och peppar

Gör så här

1. Tärna mango och avokado fint. Finhacka lök och chili. Strimla myntabladen fint.

2. Blanda allt med pressad lime och citron i en skål. Smaka av med salt och peppar.

 

Receptet kommer från Klara Linds bok ”Sydamerika – min matpassion” (Bonner fakta).



 

Läs mer om:

Dela
(41)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…