Annons

Annons

Smörgåstårta – en riktig schlagerfavorit!

Dela
(2)

På lördag smäller det! Då får vi veta vem som är Sveriges stora schlagerstjärna. Och självklart vill vi ha något gott och festligt att äta framför teven! Men vilken mat passar egentligen bäst till Melodifestivalen? Vi tog en tur på redaktionen och frågade!

Annons


STINA HEDLUND, REDIGERARE

Tänker du titta på schlagerfinalen?

Absolut! Det är kul att det är så olika stilar på låtarna och så är det roligt med alla deltävlingar där man får lära känna artisterna. Men det roligaste är att kolla vad de tävlande har på sig – så att man får skratta lite! Jag kommer nog att heja på Loreen!

Vad äter du helst?

Tacos med hemlagad guacamole är gott, fast vi brukar alltid äta före finalen. Sedan blir det glass och godis framför teven!

 

CHRISTINA MELLBERG, REPORTER

Tänker du titta på schlagerfinalen?

Ja! Jag var på plats och såg deltävlingen i Malmö så jag kommer nog att heja på mina favoriter därifrån – Lisa Miskovsky och Danny.

Vad äter du helst?

Ostbricka och ett gott rött vin!


DANIEL VALA, LAYOUTARE

Tänker du titta på schlagerfinalen?

Jag kommer att bli tvingad av min 8-åriga dotter! Men jag och 6-årige sonen kommer att titta på Gladiatorerna på webbteve samtidigt. Bäst? Det är nog Loreen.

Vad äter du helst?

Chips eller popcorn!


Sugen på något riktigt gott? Laga vår läckra smörgåstårta med lax och räkor – en riktig schlagersuccé!

8–10 bitar

9 landgångsbröd

mjukt smör

Laxfyllning

250 g grön sparris

250 g varmrökt lax

11/2 dl rysk yoghurt, 17 %

Räkfyllning

2 hårdkokta ägg

500 g oskalade räkor

1 burk, 80 g, röd rom

1 dl rysk yoghurt, 17 %

1 dl crème fraiche

1/2 dl fint skuren gräslök

1/2 dl hackad dill

citronpeppar

Toppkräm

11/2 dl kesella

1 dl majonnäs

1/2 dl hackad dill

Garnering

500–600 g oskalade räkor

2–3 hårdkokta ägg

ca 250 g kallrökt lax

späda salladsblad

1–2 citroner

dill

1/2 gurka

1 dl hackad persilja

Gör så här

1. Laxfyllning: Förväll sparrisen. Skär den i småbitar men spara några hela till garneringen. Finfördela laxen i yoghurten. Tillsätt sparrisbitarna, salta och peppra.

2. Räkfyllning: Skala och hacka ägg och räkor. Blanda med samtliga ingredienser. Smaksätt med salt och citronpeppar.

3. Skär bort brödkanterna. Lägg ihop tre brödskivor som en botten på ett stort fat. Bred på smör och laxfyllningen.

4. Nästa brödlager ska ligga i 90 graders vinkel mot den första bottnen så att tårtan håller ihop. Smöra tre nya brödskivor på båda sidor, skär ev till dem så att de passar och lägg på tårtan. Bred på räkfyllningen. Bred smör på båda sidorna på de tre sista brödskivorna. Lägg dem på tårtan – åt samma håll som de understa brödskivorna.

5. Toppkräm: Blanda kesella, majonnäs och dill. Salta och peppra. Bred ut krämen ovanpå tårtan och på kanterna.

6. Garnering: Skala räkor och ägg. Garnera tårtans ovansida som på bilden. Skiva gurkan tunt och fäst skivorna runt tårtans kanter. Hacka persilja och strö längs kanterna.

Foto: Anders Norrsell



 

Läs mer om:

Dela
(2)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…