Annons

Annons

Finalmissen som kunde kostat Tareq Taylor vinsten

Tareq Taylor stod som slutgiltig segrare i "Kockarnas kamp". Men en temperaturmiss i finalen kunde ha kostat honom segern. "Det var fel på termometern, eller så ställde jag den fel", säger han till Expressen.

Dela
(362)

I finalen av TV4-programmet ”Kockarnas kamp” ställdes Tareq Taylor mot Richard Waje.

Tareq Taylor efter sin ”jordskredsseger” i ”Kockarnas kamp”. Bild: TV4

Efter ostronöppning, fiskfiléande och en trerättersmeny stod Tareq Taylor som slutgiltig segrare.

– Tävlingen blev en nytändning för mig. Jag kände att jag måste in i köket på en restaurang igen, har Tareq Taylor tidigare sagt om vinsten.

 

”Det var fel på termometern”

Men för Expressen avslöjar vinnaren också att finalen inte var helt friktionsfri. När kockarna skulle laga sin trerättersmeny valde Tareq Taylor att tillreda en helstekt oxfilé med örter. Men där gick inte allt riktigt som planerat.

Annons

– Jag upptäckte att oxfilén hade gått för långt. Jag vet inte om det var fel på termometern eller om jag hade ställt graderna fel, men jag överstekte biffen. Och jag visste att det skulle straffa sig, säger han till tidningen.

Tareq Taylor i en av deltävlingarna under ”Kockarnas kamp”. Bild: TV4

Men han tror också att det snarare handlade om ett handhavandefel än något annat.

– Jag tror jag ställde gradtalet tre grader för högt. Det straffade sig hårt. Köttet var överstekt, det gick för långt, säger Tareq Taylor till Expressen.

Läs mer:

Tareq Taylor vann Kockarnas kamp: ”Fick en härlig nytändning”


Läs mer om:

Dela
(362)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…