Annons

Annons

Fika hos en kändis!

Dela
(0)

Vad har konstnären Lasse Åberg, artisten Barbro ”Lill-Babs” Svensson, After Darks Lasse Flinckman och kanotisten Agneta Andersson gemensamt? Jo, förutom att de är kända personer driver de också egna kaféer. I Hemmets Veckotidning nr 24 tittar vi in i några trivsamma och personliga kändisfik runt om i Sverige!

Annons

Lasse Åberg, kanske mest känd som rollfiguren Stig-Helmer, har en av världen största och finaste samlingar av Disneyföremål. För nio år sedan öppnade han sitt museum med tillhörande fik, tio minuters cykelväg från hemmet i Bålsta utanför Stockholm.

– Det är kul att vara här och prata med folk. Men serverar gör jag inte. Jag fungerar mer som en hustomte och ser till att tavlorna – och skyltarna – hänger rätt.

– Att samla skyltar är en yrkesskada sedan tiden som reklamtecknare. Jag har samlat sedan 1960-talet. Det är något vackert i att man tror så mycket på sin produkt att man gör en skylt som kan hänga uppe i flera hundra år, säger Lasse.

I tidningen får du recept på Åbergs morotskaka – tillsammans med Barbro Svenssons jordgubbsrulle, Lasse Flinckmans citronpaj och Agneta Anderssons marängkakor!

Foto: Kurt Pettersson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…