Annons

Annons

Festpaj på ett litet kick!

Dela
(0)

Fyll ett frasigt pajskal med kycklingfilé och god paprikaröra så är festmaten snabbt fixad. Pajen är lika god varm som kall och den går utmärkt att förbereda i förväg.

 

Kycklingpaj med paprika
4 port
Pajdeg
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning
3–4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
1 purjolök
2 rostade paprikor
Stanning
3 ägg
3 dl vispgrädde
1 dl ajvar relish (paprikamix)
2 dl riven lagrad ost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Ugn 225°

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Gör så här
1. Pajdeg: Arbeta ihop mjöl, smör och vatten till en degboll, gärna i matberedare. Plasta in och låt vila i kylen, ca 20 min. Tryck ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diam. Nagga och förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.
2. Fyllning: Putsa kycklingen. Salta och peppra. Bryn i 1 msk smör. Lägg i ugnsform och stek färdigt mitt i ugnen, ca 15 min. Låt svalna något. Skiva kycklingen. Strimla purjolöken. Fräs i 1 msk smör och fördela i pajskalet. Kärna ur och strimla paprikorna.
3. Stanning: Vispa ihop ingredienserna till stanningen och häll hälften i pajskalet. Lägg ner kyckling och paprika. Häll över resterande stanning. Grädda mitt i ugnen 40–45 min, tills pajen stannat helt.

Foto: Anders Norrsell

  

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…