Annons

Annons

Festlig lax med skaldjur recept

De här laxfiléerna med räkor, kräftstjärtar och citronsås är enkla att göra och ser fina ut att servera på bordet.

Dela
(0)

Festlig lax med skaldjur

Kräft- & räktoppad lax med citronsås. Foto: Ulf Svensson

Recept festlig lax med skaldjur

4 portioner

4 bitar laxfilé (ca 400 g)
200 g räkor med skal
150 g kräftstjärtar i lag
½ dl crème fraiche
1 dl riven smakrik ost
½ dl hackad dill
½ krm cayennepeppar

Annons

Citronsås
4 dl mjölk
2 dl grädde
1 tärning grönsaksbuljong
3 msk vetemjöl
1 citron

Servering
kokt potatis eller ris
gröna ärter

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Skär bort ev skinn från laxbitarna och lägg dem i en smord ugnsform. Salta. Skala och grovhacka räkorna. Låt kräftstjärtarna rinna av. Blanda dem och räkorna med crème fraiche, ost, dill och cayennepeppar. Fördela blandningen på laxen och tillaga mitt i ugnen 15 min.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Sås: Häll mjölk och grädde i en kastrull. Smula ner buljongen och vispa i mjölet. Riv skalet av hela citronen och pressa ur i 1 msk saft. Tillsätt detta och låt såsen koka upp under omrörning. Låt sjuda 3 min, smaka av med salt och peppar.

 

Läs mer: Smörgåsbakelser med varmrökt lax och ägg

Smörgåsbakelser med lax


Läs mer om:

Dela
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…