Annons

Annons

Festlig cheesecake med bär

Dela
(0)

Cheesecake med bär

Vit choklad, blåbär och björnbär – himmelskt gott ihop!

Festlig cheesecake med bär
8–10 bitar
100 g smör
14 digestivekex
Fyllning
500 g färskost, t ex philadelphiaost
200 g kesella (10 %)
1 dl strösocker
½ dl maizena majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
rivet skal av 2 limefrukter
3 ägg
1 dl vispgrädde
150 g vit choklad
1¾ dl bär, t ex blåbär & björnbär
Garnering
250–300 g blåbär & björnbär
strimlat limeskal
Ugn 175°

Annons

Gör så här
1. Smält smöret. Krossa kexen, gärna i en mixer.  Blanda dem med smöret.
2. Tryck ut massan i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diam. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna.
3. Fyllning: Vispa samman färskost, kesella, socker, majsstärkelse, vaniljsocker och rivet limeskal. Vispa till en jämn smet och tillsätt sedan ett ägg i taget, rör ordentligt mellan varje. Vispa i grädden, blanda väl. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Rör ner den i smeten.
4. Häll smeten i formen. Strö på bären.
5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Täck över med folie när kakan fått fin färg. Stäng av ugnen och låt stå ca 30 min i eftervärmen. Låt svalna helt. Ställ in i kylen minst ett dygn.
6. Garnering: Strö över bären och lite strimlat limeskal.

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…